Waterland raid 2015

vr 29/ za 30/ zo 31 mei 2015

Beste Raiders,

We hebben van verschillende deelnemers aan de Waterland Raid 2014 de vraag gesteld gekregen of er in 2015 weer zoiets wordt georganiseerd.
Na heel lang wikken en wegen hebben we besloten om dat risico te nemen.
Risico?.. Ja, risico.. Want de kans dat het zo geweldig wordt als vorig jaar is na dat succes behoorlijk klein.
Naamloos1Aan de andere kant, als het slecht weer wordt, weten we er met z’n allen waarschijnlijk toch een geslaagd evenement van te maken.
Er zijn wel kleine aanpassingen.
De slogan Back to Basics zal wat strikter worden gevolgd. M.a.w, we hebben niet het plan om vrijdagavond met z’n allen uit eten te gaan in een duur restaurant.Daarvoor in de plaats is de mogelijkheid om deel te nemen aan een eenvoudige maaltijd die op de haven wordt geserveerd door een cateraar.

Aangezien wij het een en ander moeten reserveren en ook borg moeten staan hebben we een inschrijvingstermijn ingesteld en die verloopt op zondag 17 mei. Alle betalingen voor de maaltijden moeten dan binnen zijn.

Het programma ziet er voor de rest hetzelfde uit als vorig jaar,

  • Vrijdag 29 mei vanaf 9.00 uur (–: mogelijkheid om de boten te water te laten op jachthaven ’T Hemmeland in Monnickendam, waar ook een mooie natuurcamping is.
  • Voor enthousiastelingen een rondje over de Gouwzee, eventueel koffie drinken op Marken. Dit is ieder voor zich, maar in de praktijk kom je elkaar wel gewoon tegen natuurlijk.
  • Om 19 uur een eenvoudige maaltijd op de haven.
  • Zaterdagochtend om 10 uur door de sluis en via een nader te bepalen route naar Ransdorp en daarna naar “Het Die”, een paradijselijk haventje schuin tegenover Holysloot.
  • Zaterdagavond diner op “Het Die”.
  • Zondagochtend bijtijds zeil zetten en via een andere route (indien mogelijk) terug naar Monnickendam en weer Naamloos2gezamenlijk door de sluis. Daarna als het weer het toelaat voor de laatblijvers nog even op groot water een rakje raggen.

Het is dus de bedoeling dat iedereen zelf zijn drank, koffie, thee, brood, broodbeleg, medicijnen, taart, geestverruimende middelen etc. etc. meeneemt. Dus ook je eigen kookgerei, espressopotje etc.
Je kunt iets meer meenemen, dan kun je andere mensen misschien gelukkig maken. Vorig jaar was het hartverwarmend om dat te zien.

De inschrijving staat open voor boten met een max. diepgang van 70 cm, een strijkbare mast en een maximum kruiphoogte van 120 cm.
Wees er snel bij want de deelname heeft een limiet van tien boten.
De kosten zullen ongeveer 32 euro per persoon zijn incl. de 2 maaltijden, maar exclusief havengeld, hellingen en eventueel kampeergeld van Jachthaven ‘T Hemmeland in Monnickendam. Dit moet iedereen dan zelf afrekenen bij de havenmeester (de meeste – overigens gebruikelijke – tarieven 2015 zijn te vinden op www.hemmeland.nl, behalve het hellingen, dat kost 15.- euro per boot).

Inschrijven kan vanaf nu bij Hans Arends: arendszn@xs4all.nl
Omdat het aantal deelnemers beperkt is i.v.m. de capaciteit van haventje “Het Die” geldt het principe ‘first come first served’!

Tot mei!Naamloos3

Hans & Margreet Arends
Herman Peerdeman & Eliane Attinger

Alle foto’s zijn van de Waterland Raid 2014