Algemene informatie

De Dorestad raid wordt jaarlijks gevaren van woensdagavond tot zondagmiddag in september, op wisselende trajecten in Nederland.

De bedoeling is dat de deelnemers zonder motorgebruik de tocht volbrengen. Speelse wedstrijdelementen zijn onvermijdelijk, maar een echte competitie is het niet. Voorop staat dat ieder er plezier in heeft.

Er vindt dagelijks een etappe plaats, waarbij gewaakt wordt dat iedereen die kan volbrengen, of zo nodig geholpen wordt. Dit wel met in achtneming van de Algemene voorwaarden en de Veiligheidsaandachtspunten. 

’s Morgens vindt er een briefing plaats met uitleg waar de etappe heen gaat en wat je onderweg tegen kan komen.

De bedoeling is dat men iedere dag aan het eind van de middag arriveert bij het begeleidende moederschip, de ‘in Dubio’ van Leo en Hannah Versloot op de ’s morgens afgesproken plaats.

In de prijs is inbegrepen avondmaaltijden, ontbijt en lunchpakket, koffie en thee. Andere dranken moeten apart afgerekend worden. Ook wordt men verwacht eenmaal volgens het corveerooster te helpen met tafels dekken en opruimen. Dieetwensen graag opgeven op het inschrijfformulier (dat opgestuurd wordt na aanmelding via het contactformulier wanneer de inschrijving geopend is).

Voor een extra prijs kan men slapen aan boord van de in Dubio, desgewenst kunnen lakensets gehuurd worden. Alles op te geven via het inschrijfformulier.

Zie verder de ‘Algemene voorwaarden‘ en de  ‘Veiligheidsaandachtspunten‘.