Dorestad raid 2016

Het stichtingsbestuur heeft op een Groninger Zeetjalk de afgelopen Dorestad raid geëvalueerd – dat was voornamelijk nagenieten – en plannen gemaakt voor de Dorestad raid 2016. De data worden woensdag 14 tot zondag 18 september 2016. De wens een zelfde start- en finishplaats te kiezen was eensluidend – dat betekent dat zondag gevaren kan worden en geen busreis om de trailers op te halen nodig is.

We zijn nog lang niet uitgekeken op Friesland – daar zal het evenement ook weer plaats vinden. De bedoeling is dit jaar in Woudsend bij jachthaven de Rakken te starten en te finishen. De in Dubio zal ons wederom vergezellen en verwennen. En jawel – ook dit jaar willen we er graag veel jongeren bij. Met zonen en dochters is dat vorig jaar goed gelukt, waarbij de Gudsekop nog een flinke duit in de jongerenbuidel deed – we hopen dat zij er weer bij kunnen zijn. Het is wederom nieuwe maan, aardedonker dus, het avond-, schemer- of zelfs nachtzeilen lokt als onweerstaanbare uitdaging.

Het betekent dat er vrijdagavond weer een opstapmogelijkheid is, plaats nog afhankelijk van wind en weer en kampeermogelijkheid, maar het streven is wel nabij een station. Voor een watertaxi kan gezorgd worden.

De tarieven: 

Vanaf woensdag 17 uur:

€ 250 (inclusief 4 x avondeten, alle dagen ontbijt en lunch, koffie en thee. Andere drank eigen rekening, eenmaal corvee)

Met overnachting op de in Dubio (indien plaats): € 300

Vanaf vrijdagavond:

€ 100, met avondeten vrijdag: € 125. Reductie: t/m 21 jaar: € 35.

Met overnachting  op de in Dubio (indien plaats): € 125, met avondeten vrijdag: € 150.

Opgave:

Dat kan via het formulier op deze site.