Winterbijeenkomst 2018

De winterbijeenkomst van Natuurlijk Varen 2018 is op 4 februari gehouden in het gebouw van de watersportvereniging Hoorn. 

Er waren ongeveer 40 aanwezigen, wat een goede opkomst genoemd kan worden. En het gebeurde allemaal in een aanstekelijk enthousiaste sfeer. 

Inhoudelijk: Sybren Kingma Boltjes hield voor de pauze een boeiend verhaal aan de hand van een fraaie beeldpresentatie over het 150 jaar oude Friese jacht ‘Njord’, al bijna even lang in zijn familie. Met lijfelijke aanwezigheid van een aantal attributen, zoals een 150 jaar oud zeil van hennep, nog in prima conditie (naar verluid is het toch een ander plantje dan de hennep van de cannabis, maar wel naaste familie!). Samen met de professionele schrijver Klaas Smit heeft Sybren er een boek over samengesteld, dat kost € 25,- en is ongetwijfeld nog bij hem te verkrijgen. Er is ook een hoofdstuk van in de Spiegel der Zeilvaart gepubliceerd.

Na de pauze een terugblik op de vorige Dorestad raid en een vooruitblik op komende evenementen. Dat zijn in ieder geval het Punterweekend, de Elfwegentocht te water, en uiteraard de Dorestad raid 2018, waarvoor de inschrijving nu geopend is. 

Informatie over die evenementen is te vinden op deze site, waarbij ook nog gememoreerd is dat er nu bij Geschiedenis de oude verhalen van Hans Vandersmissen over de eerste Dorestad raids zijn te vinden. En nieuwe bootportretten en tips voor leuke links altijd welkom zijn.