inschrijving vuurtorentocht

Vuurtorentocht 25/26 juni 2022 

Je kunt je nu inschrijven voor de Vuurtorentocht in Workum, 25/26 juni 2022. Hierbij een toelichting over het programma, en hoe in te schrijven.

Zie voor een toelichting over de tocht:  https://www.natuurlijkvaren.nl/vuurtorentocht/

Plaats:

Camping It Soal, Suderséleane 29, 8711 GX, Workum, 0515-541443, camping@itsoal.com, www.itsoal.nl

Helemaal achter op de camping, voorbij het Strandpaviljoen, bevindt zich een klein haventje, met helling en parkeergelegenheid en kampeerplaats (het Surfveld) waar we ons zullen bevinden. Indien je een plaats besproken en betaald hebt en je kenteken hebt opgegeven (zie hieronder) zal de slagboom voor je opengaan als je ervoor staat. 

Programma:

Wijziging 30 mei: Ik heb het omgedraaid: zaterdag bezoek Vuurtoren, zondag varen. Dit omdat we zondag een toelichting kunnen krijgen bij de boerderij op z’n kop, helaas kunnen we er niet in omdat het bewoond is. De deelnemers ontvangen per mail vóór de tocht een deelnemerslijst met een bevestiging als het doorgaat (het weer!).

Zaterdag: Aankomst zaterdagochtend. Maar je kunt natuurlijk ook eerder komen of later vertrekken en dat reserveren bij de camping (dan normaal tarief). 

Briefing 12 uur bij de haven. Na de lunch (ieder voor zich) met pendelbootjes oversteken naar de Vuurtoren.

Cornelie Ploeg zal ons ontvangen en rondleiden. Al naar gelang de belangstelling kan dit een paar uur duren. Mogelijk kan er ook nog geholpen worden met het handmatig hooien – waar het dan wel de tijd voor is en hulp vaak welkom is, maar het weer moet meewerken.

Bij terugkomst desgewenst varen op eigen gelegenheid. Let wel: de sluizen in Hindelopen en Workum (+ bruggen, € 5 per passage) sluiten van 16.15 – 17.15 uur, daarna weer bediend tot 20 uur.

Buffet om 18.30 uur in het Strandpaviljoen.

Zondag: Briefing 9 uur bij de haven.

Daarna vertrek. Neem de Friese waterkaart mee!

It Soal, het Zool, op richting sluis. Passeren van de sluis in Workum.

Slootjes binnendoor richting Hindelopen. Dat betekent mogelijk/waarschijnlijk veel bomen/peddelen/jagen, en mast strijken, kruiphoogte 1.60 meter. Onderweg valt de recent gebouwde ‘boerderij op de kop’ (leuk filmpje) te bekijken. We krijgen daar een toelichting. Er is een mooi weitje waar ik toestemming heb gekregen om aan te leggen, ik zal een detailkaart uitdelen. Het is dan een klein stukje lopen naar de boerderij.

Daarna zijn er verschillende keuzes (b.v. Hindelopen en dan retour, of via IJsselmeer terug naar Workum, of richting Fluessen), ik zal het toelichten.

Wat te doen als je mee wilt? 

 1. Geef je bij mij op via de mail branbergen@ziggo.nl met de volgende gegevens:
  1. Naam + naam/namen eventuele metgezellen, 
  2. Je mobiele nummer en mailadres
  3. Bootnaam
  4. Noodnummer voor als er iets met je is,
  5. Wil je meedoen met buffet (€  22,50, na eten bij Strandpaviljoen betalen ), zoja dieet?    (Ik geef lijst en dieetwensen door aan het Strandpaviljoen)
 2. Reserveer de camping, (bij tent voorkeur ‘Surfveld’). Adres zie hierboven. Meld daarbij dat het om de Vuurtorentocht gaat. Daarvoor geldt een groepstarief voor dat weekend van € 11,50 per persoon exclusief toeristenbelasting en € 8,- voor de boot per nacht.
 3. Zorg zelf verder voor eten en drinken los van het buffet, en neem een Friese waterkaart mee. Er is geen inschrijfgeld voor Natuurlijk Varen nodig. 

Het bezoek aan en om de Vuurtoren is bijzonder. Dit is daarmee een tochtje niet alleen voor liefhebbers van Natuurlijk Varen, maar ook van Natuurlijk Landleven! 

En uiteraard: de veiligheidsvoorschriften zoals beschreven bij de Dorestad raid op de site gelden ook hierbij. 

Voor de liefhebbers, graag tot dan! 

Dirk Branbergen, 0650202426