Raid Extreme 2019

RZaterdag 7 september 2019 vindt de derde Raid Extreme plaats op het Lauwersmeer!

Laat je niet (teveel) misleiden door de naam: het betreft hier een (prestatie) toertocht waarbij maximaal 6 checkpoints aangedaan kunnen worden (in dat geval vaar je zo’n 50 kilometer) op misschien wel het mooiste meer van Nederland.

De volgorde waarin je de checkpoints aandoet is vrij, evenals hoeveel je er aandoet. De start vindt plaats met zonsopgang en je moet uiterlijk om 17.00 binnen zijn. Als je buiten de tijd aankomt omdat je toch nog dacht dat ene check point te kunnen halen, dan bekoop je dat met een checkpoint minder op je scorelijstje…

Deelname staat vrij voor niet gemotoriseerde vaartuigen (kayaks, kano’s, trapboten, sail & oar boten, catamarans, etc.). Dus zeilen, trappen, jagen, bomen, roeien en peddelen is allemaal toegestaan. Sommigen gaan voor de winst maar het gaat natuurlijk vooral om te genieten van dit mooie stukje Nederland.

Vrijdagmiddag/avond worden de boten te water gelaten en wordt er door de organisatie een eenvoudige maaltijd verzorgd. Zaterdagavond is er een barbecue en uiteraard de prijsuitreiking. Zondag nog vrij zeilen voor wie wil.

Overnacht wordt er op de jachthaven Lauwersmeer in Oostmahorn (tent of eigen kiel) en hier kun je ook van de trailerhelling gebruik maken. Kleine boten/kano’s kunnen bij de naburige zeilvereniging Omaha te water gelaten worden waar ook de maaltijden e.d. plaats zullen vinden.

Wees er snel bij, want er is slechts plek voor 25 boten!

Meer informatie kun je hier vinden (en tevens dien je je hier in te schrijven onder het tabje “Subscribe 2019”):

Raid Extreme Lauwersmeer 2019