reeuwijk raid 2022

Uitnodiging Internationale Reeuwijk Raid 2022 

De Reeuwijk Raid 2022 wordt gehouden op 15 en 16 oktober a.s. bij de Goudse Watersport Vereniging Elfhoeven te Reeuwijk 

De 18e editie van de Reeuwijk Raid zal weer bij GWV Elfhoeven plaats vinden. Je kunt daar gebruik maken van de helling of kraan om boten te water te laten, de haven om aan te leggen, het uitstekend geoutilleerde clubhuis en er kan gekampeerd worden achter op het parkeerterrein. 

Reeuwijk Raid 2018 

image.png
image.png

De Reeuwijk Raid is een alternatieve zeilwedstrijd met boten die ook geroeid, gewrikt of geboomd mogen worden. In de wedstrijd zal gelden dat de koploper een minuut van zijn status mag genieten en dan achteraan, rond de volgboot weer achteraan aansluiten (rondjes tellen). De boot die dit de meeste keren heeft gepresteerd is de winnaar en krijgt de beroemde wisselprijs.  

Aan deze wedstrijd deelnemen is een manier om de fraai gelegen Reeuwijkse plassen te leren kennen, de vloot blijft bij elkaar (bootjes kijken) en heeft ook nog een competitief karakter. 

Het programma ziet er als volgt uit: 

Vrijdag 14 oktober  

Vandaag kunnen al boten te water worden gelaten; om 16 u gaat het clubhuis open. Ontbijt voor zaterdag en/of zondag kan worden opgegeven via bijgesloten formulier. 

Zaterdag 15 oktober 

 Boten op een trailer kunnen met de kraan of met eigen middelen te water worden gelaten vanaf 8 uur. Auto’s en trailers parkeren op het parkeerterrein. Boten zeilklaar vóór 11 u. 

Om 11 u palaver met koffie, waarna de wedstrijd van start gaat. (Zelf voor je lunch zorgen). We varen over meerdere plassen van Reeuwijk, zonder gebruik van een motor.  Na de finish is er in het clubhuis een borrel, en de prijsuitreiking. Daarna is er een gezamenlijke maaltijd voor alle deelnemers (opgeven via formulier). In de avond kunnen we zoals gebruikelijk zelf muziek maken. (Neem instrument mee!) Slapen kan in (kampeer) auto, tent, op het achterterrein  of op boten in de haven. Toilet en douches bij het clubhuis. 

Zondag 16 oktober 

 Koffie om 9.00 uur, aansluitend een internationale wrikwedstrijd. Daarna houden we een toertocht over de Reeuwijkse plassen, waarbij we gezamenlijk de diverse bruggen passeren.  

Vanaf 15.00 uur in de middag zijn we weer terug bij Elfhoeven. 

Inschrijven via website, maaltijden en consumpties voor eigen rekening. 

Alleen met een boot kan je inschrijven vóór 15september 2022 of eerder want er is een maximum aantal deelnemers 

Goudse Watersport Vereniging Elfhoeven 

Platteweg 73 

2811 HR  Reeuwijk 

www.elfhoeven.nl