Reeuwijk raid 2012 aankondiging

Uitnodiging voor de Reeuwijk raid 2012

Weer of geen weer, de 9e Reeuwijk raid zal worden gehouden op zaterdag en zondag 6 en 7 oktober 2012. Een zeilwedstrijd met boten die ook geroeid, gewrikt of geboomd mogen worden. Door de smalle doorgangen en de bruggen is er meer nodig dan alleen maar zeilkunst; handigheid en spierkracht spelen een grote rol.
In de wedstrijd geldt dat als een boot vooraan komt, dan moet hij na 1 minuut omkeren en rond de volgboot weer achter aansluiten. De boot die dit de meeste keren heeft gepresteerd is de winnaar en krijgt de beroemde wisselprijs.
Zaterdagmorgen 6 oktober verzamelen bij Jachtwerf Rik Homan met de boten zeilklaar om 11 uur. Boten die op een trailer komen kunnen met de kraan of met eigen middelen te water worden gelaten, maar die moeten eerder komen: vanaf 8 uur (of op vrijdag). Wegens ruimtegebrek zullen een aantal auto’s en de meeste trailers ergens anders (op loopafstand) geparkeerd moeten worden.
Palaver met koffie, waarna de wedstrijd van start gaat. (zelf voor je lunch zorgen). De wedstrijd zal gaan over meerdere plassen van Reeuwijk; tijdens de wedstrijd zal dan ook 2x een (beweegbare) brug gepasseerd moeten worden.
Na de finish is er een borrel, prijsuitreiking en een gezellige avond.
Deelnemers RR 2011 aan de boei. Foto H. Elbers, www.fotovlieger.nl
We verzorgen hapjes, een schippersmaaltijd en muzikale omlijsting (neem instrument mee!) Verder zal er genoeg bier en wijn zijn. Slapen kan in de eigen boot, in een van de boten op de werf, in de auto of in een tentje op het weilandje tegenover de werf.
Zondag 7 oktober (zelf voor ontbijt en lunch zorgen) houden we vanaf 11 uur een toertocht over de meeste Reeuwijkse plassen, waarbij we gezamenlijk de diverse bruggen passeren. Niet te laat in de middag komen we dan weer terug op de werf en zetten de boten weer op de trailer.
Ook bij deze Reeuwijk raid is deelname weer helemaal gratis; alleen voor drank wordt een bijdrage gevraagd. (zelf bijhouden).
Wij hopen dat er wat meer deelnemers zullen komen dan vorig jaar (slecht weer smoes), maar het kan zijn dat we het aantal moeten beperken. Geef u daarom snel op om teleurstelling te voorkomen. Het vaargebied van de Reeuwijk raid.

Inschrijfformulier Reeuwijk Raid op 6 en 7 oktober 2012

Bootnaam:……………..

Type: ………………….. Lengte:……………….. Zeiloppervlak:………………
Schipper:……………… Adres:………………….

Email:…………………. Mobiel tel nr:…………..

Bemanning: ………………. ……………… ………….. (voornamen)

Komt met boot op trailer? Ja/nee

Blijft overnachten in: eigen boot / auto /tentje/ wil slaapplaats in kajuitboot

Muziekinstrument?

Hierbij verklaar ik als schipper:

• Dat ik, zoals goed zeemanschap vereist, aanvaringen zal proberen te vermijden

• Dat ik mijn bemanning rechtvaardig behandel.

• Dat ik Jachtwerf Rik Homan (en Edith) niet aansprakelijk zal stellen voor schade

Ondertekening
datum: handtekening:

Svp opsturen / mailen / overhandigen aan Rik Homan zo spoedig mogelijk.

Rik.homan@wolmail.nl