Tocht Overijsselse vecht

Datum: weekend 19 – 20 juni 2021

Start- en eindpunt: Hardenberg of Dalfsen

Overnachting: zaterdag/zondag Camping de Roos, Beerze.

De tocht, gepland voor 2020, is in verband met de Corona uitgesteld.

Alle deelnemers die zich inschreven in 2020 gaven aan in 2021 mee te willen.

Daarmee hebben we een ruime inschrijving en is opgave nu niet meer mogelijk. Wel voor een wachtlijst, via het contactformulier. Graag dan vermelden: Aantal tenten, aantal personen, te gebruiken emailadres, en 06 nummer voor evt contact onderweg. Wij gaan uit van bootlengte < 7 meter, anders graag melden. Laagste vaste brug is 2 meter, maximale diepgang 0,5 meter.

De mast zal wel een aantal keren gestreken moeten worden.

Toelichting: Door twee nieuwe sluizen is sinds 2019 de Overijsselse Vecht bevaarbaar geworden van Zwolle tot in Duitsland. Wij willen een toertocht organiseren van Hardenberg naar Dalfsen of andersom, afhankelijk van de wind. Van zaterdag op zondag kan overnacht worden bij natuurcamping de Roos, wij hebben daar bij uitzondering vergunning voor gekregen.

Het traject van Dalfsen tot Hardenberg of andersom is ongeveer 23 kilometer. Het stuk van Hardenberg naar de camping of andersom is ruim 12 kilometer, waardoor we die dag ruimte hebben de trailers over te brengen en met de trein terug of heen te gaan. We kunnen dan ook via een spannend slootje dat uitkomt in de Vecht een bezoek brengen aan een aspergeboerderijwinkel, het is dan nog net voor de langste dag, daarna is het aspergeseizoen voorbij.

Als je je opgegeven hebt wordt je via de mail op de hoogte gehouden hoe het definitieve plan wordt. Mocht je onverhoopt toch niet kunnen dan horen we dat graag al via het contactformulier.

Uiteraard zijn de gebruikelijke veiligheidsregels van toepassing.

Organisatie: Dirk Branbergen en Piet Toering