vita felice 2

Naam: Vita Felice 2.
Model: Midget 13 of Oostzee Jol 13
Bouwer: Polymore, eind jaren 70
Ontwerper: Onduidelijk, maar in ieder geval gebaseerd op de houten bootjes die in de vorige eeuw door vissers werden gebruikt in Linaes, Denemarken.
In de eerste lockdown 2020 kwam ik (op zoek naar wat anders) op Marktplaats dit bootje tegen, in een treurige staat van onderhoud. Ik bracht een veel te laag bod uit, dat vrijwel onmiddellijk werd geaccepteerd. Na 30 jaar had ik dus ineens weer een boot.  


Er was veel aan het bootje te klussen, maar dat werd een doel op zich. Ik heb geprobeerd om, met zoveel mogelijk hergebruikte materialen, te komen tot een goed zeilend bootje, waarmee ik kon deelnemen aan een raid. Dan moest er wel meer zeil op. Op Marktplaats vond ik een grootzeil van een Vaurien, een gennaker van een ander bootje en lange roeiriemen. Het aldus aangepaste bootje werd, tijdens de raid 2021, uitgemaakt voor “double-ender on steroids”, wat mij veel plezier deed. Ik hoop in de toekomst aan veel raids deel te kunnen nemen, want ik heb genoten.

Sander Leeman