Tocht Overijsselse vecht

Datum: weekend 26-28 juni 2020

Start- en eindpunt: Gramsbergen/Hardenberg of Dalfsen

Overnachting: vrijdag/zaterdag in tentje op startplek, zaterdag/zondag Camping de Roos, Beerze.

Aanmelden: zo spoedig mogelijk! Via mail of contactformulier. Dan graag vermelden: Aantal tenten, aantal personen, te gebruiken emailadres, en 06 nummer voor evt contact onderweg. Wij gaan uit van bootlengte < 7 meter, anders graag even melden.

Toelichting: Door twee nieuwe sluizen is sinds vorig jaar de Overijsselse Vecht bevaarbaar geworden van Zwolle tot in Duitsland. Wij willen een toertocht organiseren van Gramsbergen naar Dalfsen of andersom, afhankelijk van de wind. Van zaterdag op zondag kan halverwege overnacht worden bij natuurcamping de Roos, wij hebben daar bij uitzondering vergunning voor gekregen. Vooral voor het reserveren van plaatsen voor tentjes (er mag niet op de boten geslapen worden) en het regelen van aanlegplaatsen is vroegtijdige aanmelding nodig. De tocht zal nader toegelicht worden op de winterbijeenkomst 8 maart in Harlingen. Maar graag nu al opgeven als je belangstelling hebt. Als je later onverhoopt moet afzeggen is dat geen ramp. Geen centrale kosten, camping, trein (vervoer na wegbrengen trailers kan met de trein) en evt parkeren ter plekke zelf afrekenen.

Het kan zijn dat we als startpunt bij oostenwind in plaats van Gramsbergen moeten kiezen voor Hardenberg. Dat omdat uitgerekend dat weekend festiviteiten op de Vecht aldaar georganiseerd worden, waarvoor de Vecht net de paar uur dat wij daar langs zouden willen geblokkeerd is. Wel opent dat de mogelijkheid iets van de Drakenbotenraces aldaar mee te maken, en later via een spannend slootje dat uitkomt in de Vecht een bezoek te brengen aan een aspergeboerderij, alvorens te landen bij camping de Roos.

Als je je opgegeven hebt wordt je via de mail op de hoogte gehouden hoe het definitieve plan wordt.

Uiteraard zijn de gebruikelijke veiligheidsregels van toepassing.

Organisatie: Dirk Branbergen en Piet Toering