Tocht Overijsselse vecht

Datum: weekend 27-28 juni 2020

Start- en eindpunt: Hardenberg of Dalfsen

Overnachting: zaterdag/zondag Camping de Roos, Beerze.

De inschrijving is gesloten. Dat sluit niet uit dat er later nog plek kan blijken te zijn. Als je daar belangstelling voor hebt kun je dat via mail of via het contactformulier melden. Je komt dan op een wachtlijst. Graag vermelden: Aantal tenten, aantal personen, te gebruiken emailadres, en 06 nummer voor evt contact onderweg. Wij gaan uit van bootlengte < 7 meter, anders graag melden.

De mast zal wel een aantal keren gestreken moeten worden.

Toelichting: Door twee nieuwe sluizen is sinds vorig jaar de Overijsselse Vecht bevaarbaar geworden van Zwolle tot in Duitsland. Wij willen een toertocht organiseren van Hardenberg naar Dalfsen of andersom, afhankelijk van de wind. Van zaterdag op zondag kan halverwege overnacht worden bij natuurcamping de Roos, wij hebben daar bij uitzondering vergunning voor gekregen.

Uitgerekend dat weekend worden in Hardenberg festiviteiten op de Vecht georganiseerd, waaronder Drakenbootraces, waarvoor de Vecht daar tijdelijk geblokkeerd is. Vandaar dat de oorspronkelijk bedoelde start-/finishplaats Gramsbergen is ingeruild voor Hardenberg. Dat ligt 6 km van de camping, waardoor we niet al vrijdagavond hoeven te starten. We kunnen dan ook via een spannend slootje dat uitkomt in de Vecht een bezoek brengen aan een aspergeboerderijwinkel, voor of na de landing bij camping de Roos.

Als je je opgegeven hebt wordt je via de mail op de hoogte gehouden hoe het definitieve plan wordt.

Uiteraard zijn de gebruikelijke veiligheidsregels van toepassing.

Organisatie: Dirk Branbergen en Piet Toering