Winterbijeenkomst 2018

Zondagmiddag 4 februari 2018

Plaats:
W.S.V. Hoorn
Julianapark 1
1621 MR HOORN NH 

Welkom vanaf 13.30 uur! Koffie of thee staan dan voor je klaar.

Wij stellen het op prijs als je je van te voren aanmeldt, via het contactformulier of rechtstreeks via Onno van Sandick. De bijeenkomst is kosteloos, consumpties moeten wel afgerekend worden.

14.00 uur Opening door Onno van Sandick

14.05 – 14.50 uur Presentatie van een oud bijzonder schip door Sybren Kingma Boltjes.

Sybren wordt nu regelmatig gevraagd voor deze presentatie in den lande, en zal nu het meeslepende verhaal voor ons vertellen.

Het Fries Jacht Njord is in 1867 gebouwd in Joure, door Eeltje Holtrop van der Zee. Het is het oudste nog varende Fries Jacht. De Njord is bijna 130 jaar eigendom van de familie Kingma Boltjes. Sybren erfde niet alleen het schip maar ook een kast vol spullen en een stapel documenten en logboeken.
Ook zijn veel foto’s bewaard gebleven. Vorig jaar maakten we een serie “Oud en Nieuw” foto’s: met originele attributen, andere mensen, zelfde boot en situatie.
De oude documenten vormden een waardevolle bron voor het schrijven van een boek. Een persoonlijk boek met veel familie verhalen, maar ook een mooi beeld van watersport vanaf het allereerste begin.  

14.50 – 15.15 uur Pauze  Waarbij het filmpje met een terugblik op de afgelopen Dorestad raid vertoond wordt.

15.15 – 15.50 uur Plannen voor volgend jaar, waaronder de Dorestad raid 2018, Fossielvrij varen in Friesland in kader Leeuwarden Culturele Hoofdstad Europa 2018, en ?? .

15.50 uur Rondvraag: wie wil nog iets delen met de groep?

16 uur Afsluiting, met daarna ‘borrel met sterke verhalen’.