Bootbouw wedstrijd 2015

Komt de zelfbouw terug? Is er zicht op wat er zich thuis bij de zelfbouwer voor moois afspeelt? Hoe handig zijn we nog? Ik weet dat ze bestaan want ik kom ze regelmatig tegen op raids en andere tochten maar waar zitten ze en wat doen zij die ik niet tegenkom?

Dat is wat ik mij afvroeg vorig jaar.  En er waren meer dan 30 boten die meedongen naar de award! Kijk op www.bootbouwschool.com voor de inzenders van destijds.

De Hiswa organisatie was ook erg enthousiast en vroeg me om een tweede ronde te organiseren. Dus komend jaar, op de Hiswa 2015, willen wij een weer een show van zelfgebouwde boten organiseren, van echte zelfbouw vanaf tekening tot en met het afbouwen van een bouwpakket. Dus als je ook iets zelf hebt gebouwd, haast je dan om je op te geven voor de Hiswa Amateur BootBouw Award, kortweg ABBA. Uit alle inzendingen maken wij weer een keuze van boten die worden uitgenodigd voor de show.

Heb je vorig jaar ingeschreven? Wil je nog een kans wagen? Er waren er zeer mooie bij. We hebben nu ook wat meer ruimte gekregen van de Hiswa, dus je weet maar nooit. Doen we iets grotere boten? Of vier in plaat van drie?

De regels willen wij in principe niet veranderen, die zijn hetzelfde als die van vorig jaar. Ook de jurering zal zo blijven als die was. Daar hebben Wiel Toussaint en  Jan Klijn een prachtig werk van gemaakt dat goed uitpakte.

Boten die kunnen worden ingeschreven mogen door een of meerdere thuisbouwers zijn gebouwd van hout of multiplex, niet door werfbouwers of studenten bootbouw met een volledige van machines en/of leraren voorziene werkplaats. Echte amateurs gezocht! Wel zal in ogenschouw worden genomen of een boot van tekening of als bouwpakket is gebouwd.

Boten die worden ingeschreven mogen van elk type of afmeting zijn, maar alleen uitgenodigde boten dingen mee naar de Award. Om uitgenodigd te worden willen we graag dat u een beschrijving geeft van uzelf en uw boot met een paar recente kleurenfoto’s van uw boot.

De winnaars van vorig jaar, t.w. Wim Detmers met zijn 12 ½ voet Heaven, Maarten Hopman met zijn dikke 12 voets jol en Reyer de Boer met zijn Acorn Skiff mogen niet weer meedoen. Tenminste niet met hun boot van toen. Ik sprak 2 van hen en zij hebben al weer plannen voor een volgende boogt.

Er was ook nog een aparte vermelding voor Ynte met zijn “uitdaging”! Komt er weer een nieuwe speciale vermelding?

Uw inschrijving moet ons op zijn laatst op 31 januari 2015 bereikt hebben per mail naar: info@bootbouwschool.nl of per post naar: De Bootbouwschool, p/a Bruggesloot 45, 1721HA Langedijk.

Van alle inschrijvingen nodigen wij er maximaal 4 uit om hun boot voor eigen risico te brengen op dinsdag 10 maart naar de Hiswa Klassieke schepen in Amsterdam en ze weer op te halen op maandag 16 maart 2015.

Uitgenodigde boten mogen op de show niet te koop worden aangeboden. Eigenaren krijgen 2 vrijkaartjes voor de hele Hiswa 2014.

De prijzen zullen nog bekend worden gemaakt maar wat is een prijs als je het met een nominatie mag doen? Prachtig dat gezegde: meedoen is belangrijker dan winnen ….

Als u meer informatie wilt, bel op 06 10503101 of mail naar info@bootbouwschool.nl.