Punterzeilweekend 3, 4 en 5 juni 2016

Open boten-zeilweekend Belterwiede (Overijssel); 2-5 juni.

Voor: liefhebbers van punters, Oughtredbootjes en andere roeibare zeilboten.

Wie doet er mee? Een gezellig zomers zeilweekend, waarin we een paar mooie tochten kunnen maken in eigen boten of zeilpunters.

Als vervolg op de Iain Oughthreadweekenden op het Uitgeestermeer en de openbotenweekenden in Friesland, organiseren we weer een weekend voor iedereen die houdt van varen in open, roeibare zeilboten, ongeacht of je wel of niet in het bezit bent van een boot.

Het wordt geen “Raid”, maar we willen wel leuke nieuwe routes verkennen en elkaars bootjes leren kennen.

We hebben daarvoor het heerlijke kampeerlandje van vereniging de Zeilpunter gereserveerd, in het eerste weekend van 3,4 en 5 juni. Het is een met bomen omzoomd landje met een steiger direct aan de Belterwiede, in de kop van Overijssel. Op het terrein staan in een kring om een vuurplaats zeven Tipitenten met houten vloeren. Verder is er een dagverblijf met een houtkachel en een keuken met grote gaspitten. Lekker padvinderachtig basic. Daardoor houden we de kosten beperkt: 55 euro, inclusief maaltijden, exclusief drank).

Er horen acht zeilpunters die we mogen gebruiken. Dit biedt ook mogelijkheden voor buitenlanders zonder boot. Als er buitenlanders komen willen we met hen ook een paar dagen toeristische hoogtepunten gaan bekijken. Dus nodig ook je buitenlandse kennissen uit.

Meer info en foto’s van de plek op deze site: http://www.dezeilpunter.nl .

Informatie bij Sybren Boltjes (tel. 0620302385), Frank van Zoest (0644424702), Bert van Baar ( 06 10503101) , of Onno van Sandick (06-24906057).
Aanmelden kan via het contactformulier, of bij de Bootbouwschool (info@bootbouwschool.nl) of bij een van de organisatoren.