Goat Island Skiff

Zeilboot, roeiboot, sail & oar, toerboot

De Goat Island Skiff is ontworpen door de Australische ontwerper Michael Storer. Het is een snelle zeiler die ook behoorlijk roeit. Kortom, een echte “sail & oar” boot! Er zitten 2 grote luchtkasten in de boot zodat als je omslaat je de boot weer relatief eenvoudig recht kunt zetten. De boot is voorzien van een geprofileerd steekzwaard en roer (laatste zelfoplopend). Meer informatie over de boot is hier te vinden: https://www.storerboatplans.com/boatplans/goat-island-skiff-simple-sailing-boat-excellent-performance-lightweight/

De boot heeft altijd droog in een donkere garage gestald gestaan. De boot verkeert in (zeer) goede staat en is vaarklaar. De binnenkant en stootlijsten zijn in augustus 2019 nog gelakt (Epifanes hoogglans blanke lak met UV-filter).
De standaard holle houten mast (9.2kg) is recent vervangen door een lichtere carbon mast (4.2kg) die zeer gemakkelijk te plaatsen is, ook op het water. Het loggerzeil van het merk Really Simple Sails (https://reallysimplesails.com – zeilmakerij van de ontwerper van de boot) is heel snel gehesen en een rif is gemakkelijk gezet. De giek is tevens van carbon, de ra van Oregon pine.
Lengte: 473cm
Breedte: 152cm
Rompgewicht: 65-70kg.
Zeiloppervlak: 9.75m2, er zitten 3 reven in het zeil
Materiaal: De boot is geheel volgens de specificaties van de ontwerper gebouwd van 6mm watervast verlijmd okoumé hechthout, Oregon pine, Western Red Ceder en mahonie en staat volledig in de epoxy (3 lagen).
De boot komt compleet met:
Harken blokken, Dyneema val en trimlijnen en 7mm Rooster Sailing Polilite grootschoot
Ronstan Battlestick telescopische helmstokverlenger
Zelfoplopend roer
Gepolsterde hangbanden
Bronzen dolpotten en dollen, 270cm lange roeiriemen van het merk Lahnakoski
Lichtbord t.b.v. het traileren dat op het roerbeslag van de boot vastgezet wordt

De boot kan met een combi dubbeltrailer geleverd worden van het merk Kalf-trailers (zie foto). Op deze trailer kunnen 2 boten vervoerd worden. De trolley is speciaal aangepast voor de Goat Island Skiff.