Winterbijeenkomst 2024

Het ABC – het Ambachtelijke Botenbouw Centrum – in Amersfoort deed de aftrap van de winterbijeenkomst 2024. Er verzamelde zich zoveel NatuurlijkVaarders dat de eigenaar, Frank Brouwer, in twee groepen zijn enthousiaste rondleiding deed. Er is niet veel nodig om dat enthousiasme over te doen slaan op NatuurlijkVaarders, immers ook vaak NatuurlijkBouwers. Vaak vaardig geworden na vallen en opstaan, hier zie je dat je het ook echt kan leren – zeer inspirerend voor velen.

Na verhuizing naar de horecagelegenheid de ‘Hebberd’ een lezing van Arthur van ’t Hof, eindredacteur Spiegel der Zeilvaart, over ‘hoe duurzaam is duurzaam’. Uit de aangehaalde voorbeelden blijkt dat nogal eens relatief, maar als NatuurlijkVaarders zitten we toch wel aan de goede kant van de streep.

Het jaar van de 20ste Dorestad raid was aanleiding voor een terugblik waarin een viertal, dat mede verantwoordelijk was voor de oprichting van NatuurlijkVaren, publiekelijk uitwisselde hoe het ontstaan is. Een besneeuwde Hiswa die geen publiek trok bleek ruimte voor een brainstorm te bieden die uiteindelijk tot de geboorte van de Dorestad raid in 2005 leidde.

Het was mooi te ervaren hoe het enthousiasme van de oprichters destijds ook nu in het twintigste jaar nog springlevend blijkt bij een grote groep NatuurlijkVaarders!

Tot slot zoals gebruikelijk een terugblik op de afgelopen Dorestad raid en een vooruitblik op de tochten in 2024.

Een gezamenlijk eten sloot de dag af. Dat er een warm enthousiasme overbleef bij zowel de oprichters die er voor een deel na lange tijd opnieuw bij waren, als bij een aantal nieuwkomers die er voor het eerst bij waren, en natuurlijk bij de trouwe recente deelnemers, bleek de volgende dag wel: om 8 uur opende de inschrijving voor de Dorestad raid, 3 uur later hadden zich al zo’n 20 boten ingeschreven…