VUURTORENTOCHT 2022

Dirk, Cornelie, Reid, 2019

Het plan is gerezen om het weekend 25/26 juni 2022 een tochtje rond en op de vuurtoren van Workum te organiseren. De vuurtoren is zo’n 50 jaar bewoond door de in de historische zeilvaart legendarische Reid de Jong, in 2020 overleden. Nu wordt de vuurtoren bewoond door zijn vrouw Cornélie, die met name het binnendijks gelegen landgoed beheert. Dat doet zij met de visie dat we kleinschaliger moeten leven met meer bewustzijn waar onze spullen vandaan komen. Zij geeft graag een rondleiding aan ons, het zal voor velen verrassend zijn wat je daar ziet.

Camping, helling, restaurant is tegenover de toren aan de andere kant van It Soal/Het Zool. Het bezoek neemt al snel een paar uur in beslag, de andere dag kunnen we binnendoor via leuke slootjes bijvoorbeeld naar Hindelopen varen. En als we geluk hebben met een wind tot maximaal 2-3 Bf valt er voor ons ook wel op het IJsselmeer te zeilen.

Het is een tochtje waarbij veel zeilen niet gegarandeerd kan worden, maar voor diegenen die belangstelling hebben voor het natuurlijke landleven aan de IJsselmeeroever een unieke ervaring zal opleveren.

De bedoeling is dat we ons zaterdagavond laten verwennen met een gezamenlijk buffet in het strandpaviljoen aldaar. Ontvangst zaterdagochtend, vertrek zondagmiddag, maar kan zoveel eerder en later als je wil.

De inschrijving is geopend.

Met volle zeilersgroet, Dirk Branbergen